Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Silikonový nebo kokosový olej?

Při každém přetočení na bok zavrzala stará postel tak, že mě to probudilo. Ještě že na ní neprovozuju žádné sexuální prostocviky a jde mi jen o klidný spánek s otočkama. 

To bude určitě tím, jak jsem ji před nedávnem o kousek posunula, abych měla místečko na o trochu větší noční stolek. To se asi smeklo její podložení, a tak teď pykám za svoji iniciativu na nepatřičném místě.

Měla jsem pozvaného hodinové manžela na opravu několika drobností v bytě a na seznamu byla i vrzající postel. Nabádala jsem ho, že to určitě bude stačit jenom podložit, protože před posunem to nevrzalo, ale moc se mu to nezdálo. Aby měl ode mne pokoj, vyhověl mi. No, bylo to o fous lepší, jenomže každý i sebemenší pohyb byl stále dost hlasitý.

Už mi bylo blbý znovu zvát hodinového manžela jen kvůli vrzající posteli, a tak jsem se obrátila na strýčka Google s tím, že to už přece musím zvládnout sama. Evidentně jsem nebyla první, kdo tento problém s pomocí internetu řešil, a tak jsem zjistila, že mi může pomoci kousek mýdla nebo silikonový olej. No, mýdlo používám tekuté, ale nějaký historický dar z osmdesátých let jsem přece jenom ve skříni mezi prádlem našla. Ale silikonový olej jsem nějak nevěděla, jak nahradit. Mám olivový panenský, olivový s příchutí bazalky, řepkový a rýžový….

Sundala jsem matraci vcelku v rozměru 140 x 200 cm, a musím uznat, že když jsme ji posledně sundávali s hodinovým manželem, tak strašně těžká se mi ani nezdála. Dobrá, matrace je dole pečlivě jsem tuhým mýdlem natírala konce lamel, které dosedaly do plastových kapes na dřevěném rámu. Uf, hotovo, vracím velkou a těžkou matraci zpět a sedám si na postel – vrže. Tak znova – matrace dolů, a mýdlem přejedu i přes kovový mechanismus na zvedání lamelového roštu. Matrace zpět, pokus a – vrže. Ale protože se blíží půlnoc, další pokusy nechávám na druhý den.

Psali tam něco i oleji a protože mám od kamarádky zázračný kokosový olej, který používám na všechno možné, říkám si - to bude ono, na nějaké dřevo to přece musí zabrat. Takže ráno zase matrace dolů (ta je ale těžká), všechny konce lamel napatlat kokosovým olejem, pro jistotu vezmu i zvedací mechanismus. Zase matrace zpět a hokus pokus – vrže, sakra!

Přemýšlím, kde by se přece jenom dal koupit onen doporučovaný silikonový olej a v nějaké diskuzi na netu mi padne do oka nějaká zkratka WD nebo tak něco. Ha, to jsem někde mezi chemikáliemi v garáži viděla! Hned po návratu z práce už obvyklým hmatem s funěním sundávám velkou matraci a vyzbrojena "něčím" s podobným názvem aplikuji na obvyklá místa. To je ale smrad! Musím to vydržet, nedá se nic dělat. Matrace zpět a? Vrže. Je mi do breku a snažím se myslet jako chlap, co mám ještě udělat. Je mi strašná zima, protože v tom smradu se nedá spát a venku je zrovna dost pod nulou. Volím raději smrad než omrzliny a naštvaná ulehám na stále vrzající postel.

To přece není možné, že bych na to nepřišla! Napadá mě další řešení, a tak opět večer ve smradlavé a studené ložnici už obvyklým hmatem sundávám těžkou velkou neforemnou matraci a vyndávám veškerý obsah úložného prostoru. Je mi nad slunce jasné, že bude následovat astmatický záchvat, ale nedá se nic dělat, čerstvý aplikátor na akutní astma mám připravený a pokračuju. To bude tím, že dno úložného prostoru neleží úplně přesně na svém místě, musím ho znovu a lépe podložit, určitě to pomůže. Nejde ale vyndat, překáží kování na rámu postele. Nevím, jak by si poradil nějakej chlap, ale já jsme prostě vzala šroubovák a odmontovala jednu část rámu, abych mohla dno vyndat. Samozřejmě jsou pod ním chuchvalce prachu, takže přichází na řadu vysavač. Pak oblepím filcovými samolepícími kolečky rám na umístění dna, už mi teda není zima, jen pracuju ve smradu a dýchání se zhoršuje. Tak a jdu postel skládat zpět – dno, bok a šroubovák. Na to matrace – preventivně na prázdný úložný prostor a pokus. Vrže. To snad není možné! Už zase se slzami v očích a s akutní dávkou proti astmatu si probírám všechny kroky, které jsem zatím udělala a jdu systematicky krok po kroku zpět, jestli přece jenom neobjevím nějakou skulinu v mém tažení proti vrzání postele.

Znova (po kolikáté už) matrace dolů a jako už po několikáté virguluju lamelovým roštem a pokouším se podle sluchu najít inkriminované místo. Připadám si trochu jako hrdina z povídky Šimka a Grossmanna Exkurze do ZOO, který přiložením ucha k zemi určoval čas přiběhnutí hrocha. Přece jenom mě napadlo ještě jedno místo, kam jsem neaplikovala ani mýdlo, ani kokosový a ani silikonový olej. Je to dřevěný rám, na kterém jsou upevněná plastová pouzdra pro zasunutí lamel. Stříknu silikon, potřu kokosovým olejem a rázem je ticho. Ten spoj je samozřejmě lehce dostupný bez sundání matrace, bez rozebrání konstrukce, bez vyndání obsahu úložného prostoru.

Uf, ale aspoň mám uklizeno i pod postelí. Vracím vše zpět pod rošt, přiklopím matrací, vyvětrám, zapálím si vonnou svíčku a vdechnu si sprej na astma, protože teď už opravdu nemůžu popadnout dech. Ale postel konečně nevrže.

Autor: Šárka Vidlařová | úterý 24.1.2017 15:40 | karma článku: 19,57 | přečteno: 1237x
  • Další články autora

Šárka Vidlařová

Pojízdná seznamka

Od té doby, co se moje malé autíčko kvůli špatnému zaparkování svezlo na policejním náklaďáku, ztrácím ozdobné poklice z kol.

20.8.2015 v 16:54 | Karma: 11,92 | Přečteno: 762x | Diskuse| Ona

Šárka Vidlařová

Jak to voní doma

Nedělní vůně po čerstvě upečené vánočce vydržela skoro tři dny, teď ji ale vystřídaly voňavé stopy po česneku.

9.1.2014 v 18:30 | Karma: 10,70 | Přečteno: 501x | Diskuse| Ona

Šárka Vidlařová

Hotově nebo kartou?

Jsem aktivní uživatel platební karty, a to debetní i kreditní. Platím kartou všude, kde se dá, a že se s ní dá platit na hodně místech. Ve většině obchodů, u benzínových pump, při nákupu zboží na internetu. Poslední dobou si užívám i pohodlného placení bezdotykovou kreditní platební kartou, na které mám dokonce fotografii z naší dovolené.

27.11.2013 v 20:34 | Karma: 9,06 | Přečteno: 1165x | Diskuse| Ostatní

Šárka Vidlařová

Připadám si jako v pohádce o kohoutkovi a slepičce

Hrdinou tohoto nekonečného příběhu je opět moje matka a já. Ještě, že ji mám, aspoň mám o čem psát ...

18.11.2013 v 16:15 | Karma: 19,98 | Přečteno: 1105x | Diskuse| Osobní

Šárka Vidlařová

Kde najít půlhodinového manžela?

Co si neudělám, to nemám. Od té doby, co jsem „odložená žena“, se moje dovednosti rozšiřují o další a další potřebné maličkosti.

31.10.2013 v 17:44 | Karma: 13,84 | Přečteno: 1027x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Neapol zasáhlo zemětřesení o síle 3,9. Ohnisko se nacházelo na svahu sopky Vesuv

27. dubna 2024  9:52

Oblast kolem sopky Vesuv nedaleko jihoitalské Neapole v sobotu ráno zasáhlo zemětřesení o síle 3,9....

Veřejnoprávní média by neměla mít zisk z reklamy, zní z Asociace komerčních televizí

27. dubna 2024  9:41

Mediální manažerka Klára Brachtlová už rok stojí v čele Asociace komerčních televizí (AKTV). Tu...

Bystroň tvrdí, že balíčky od Ruska nedostal. Stěžuje si, že se stal obětí kampaně

27. dubna 2024  9:12,  aktualizováno  9:25

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se ohradil proti článku magazínu Der Spiegel,...

Kanada přispěje české iniciativě na dělostřeleckou munici. Přidá i na drony

27. dubna 2024  8:55

Kanada poskytne další peníze na ukrajinskou výrobu dronů a na českou iniciativu, jejímž cílem je...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1135x
Jsem máma dospělých dcer,
pro které jsem spíš kamarádka.
Mám ráda moře a slunce, a přes zlomené srdce jsem tu s rukou podanou k pomoci.
Více na www.klubodlozenychzen.cz - K.O.Z.y aneb Klub odložených žen (a mužů).

Seznam rubrik

Oblíbené stránky