Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Doufam, ze je babicce uz lip a preji brzke uzdraveni. Je v letech me maminky, ktera byla rocnik 1922. Ztratila jsem ji uz pred dvaceti lety a stale na ni vzpominam s velikou laskou.

1 0
možnosti
Foto

Vážená blogerko, vše je jinak. Pokud by na geriatrii bylo místo, ochotně by Vaši babičku přijali, nicméně na tato lůžka je pořadník, mnohdy na týdny dopředu.

Naše zdravotnictví stále nemá dost lůžek tzv. sekundární péče, jsou pojišťovnou málo placená.

Máte pravdu v tom, že praktická lékařka by měla vědět. Pokud by to ještě byla opravdu slušná praktická lékařka, tak by buď sama či její sestra obtelefonovaly příslušná zařízení ke zjištění situace. Praktičtí lékaři se doposud nezbavili nešvaru, že pouze vypíšou příslušné papíry a pošlou nemocného, ať si vše zařídí sám.

Ohledně sanitek. Není pravda, že se musí objednávat týden dopředu. Je však pravda, že pojišťovny velmi omezily jejich užívání, takže mnohdy pacient čeká i hodiny, až pro něj přijede sanitní vůz, v němž je třeba už 5 pacientů a objíždějí v rámci úspor jejich bydliště či naopak zdravotnická zařízení. Martyrium v neklimatizovaném voze, v němž dehydratovaný nemocný stráví další cca 2 hodiny, si umí představit jen málokdo.

Rada na závěr: až zase budou lékaři protestovat, zkuste si přečíst celý text jejich prohlášení. Mnohdy bojují za své nemocné a ne jen za zvýšení mezd, jak je předkládáno senzacechtivými médii.

4 1
možnosti
Foto

Ano, u nás doprava sanitkou do zdravotnického zařízení občas připomíná okružní jízdu po okrese. Má matka jednou strávila na cestě ze zdravotnického zařízení domů (vzdálenost 18 km) v sanitce 3 hodiny. Bylo to v listopadu, kdy teplota venku byla kolem nuly a v sanitce se netopilo.

1 0
možnosti
Foto

Mám podobné zkušenosti, ale dopadlo to hůře. Matce bylo 88 let a začalo jí být najednou zle. Obvodní lékař jí posílal na různá odborná vyšetření, jednou tam podruhé jinam. Z vesnice to tam máme téměř 50 km a matka už to časté cestování špatně snášela. Jednou jsem ji objednal na vyšetření sanitu, ale byl to horor. Pak jsem ji raději vozil autem sám. Chtěl jsem, aby ji na pár dní hospitalizovali v nemocnici a udělali komplexní vyšetření. Obvodní lékař mi sdělil, že on k něčemu podobnému není kompetentní a že by ji z nemocnice vrátili domů. Když už jí bylo jednou hodně špatně, zavolal jsem jí záchranku. Odvezli ji do nemocnice a k večeru přivezli zpět domů. Prý byly na rentgenu (?) a nějakém dalším vyšetření. Asi za dva měsíce pak matka nakonec skončila v nemocnici s akutní operací. V nemocnici nám pak vytkli, proč jsme ji přivezli tak pozdě. Po necelém roce pak matka zemřela. Kdyby ji pořádně vyšetřili dříve, možná umřít nemusela.

3 0
možnosti
ZS

Tak to jsem na tom dobře, mám výtečnou praktickou lékařku. A jaký je to diagnostik - ta strčí do kapsy i lékaře FN otitulované před i za jménem. Ke srážce ovšem dochází pravidelně, když má např. dovolenou. Příklad: "Paní doktorko, nakoupil jsem si v lékárně léky, ale ani po týdnu mi nezabírají". Odpověď  "Tak je berte dál". Podotýkám, že tento rozhovor se odehrával BEZ jakéhokoli vyšetření :-/

2 0
možnosti
TS

To se mi před dvěma týdny osvědčilo taky, ačkoliv vlastně náhodou... Má praktická lékařka byla na dovolené, tak jsem si vzpomněla, že tady ve Varech vlastně máme ten slavnej novej Pavilon akutního příjmu s vypadávacíma oknama, tak jsem se vetřela rovnou tam a šlo to docela hladce :-)R^

1 0
možnosti
Foto

ne až tak úplně k článku, nebo tedy ano, ale z jiného úhlu...co třeba přidávání nutridrinku? ten se nám osvědčil v podobných situacích a myslím, že forma nápoje, možnost vybrat příchuť, je v létě vhodná a i příjemná... V takové situaci, kterou popisujete, mi jeho použití přijde jako jasná volba ještě před návštěvou lékaře... jakási forma první pomoci....

1 0
možnosti
PK

jo jo nutridrink dostávala k infuzím moje 91-letá babička nedávno v nemocnici po kolapsu. Byl kakaový nebo čokoládový a bylo jí po tom ještě hůř než před tím :-D:-D:-D brrrrr. Zkusila jsem to a něco tak odporného jsem už dlouho neochutnala

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1135x
Jsem máma dospělých dcer,
pro které jsem spíš kamarádka.
Mám ráda moře a slunce, a přes zlomené srdce jsem tu s rukou podanou k pomoci.
Více na www.klubodlozenychzen.cz - K.O.Z.y aneb Klub odložených žen (a mužů).

Seznam rubrik

Oblíbené stránky